HTML

Sunrjú Szuzuki

2011.06.14. 23:10 jedilovag22

 "A kezdő tudatában nincs olyan gondolat, hogy elértem valamit. Minden énközpontú gondolat korlátozza hatalmas tudatunkat. Ha nem gondolunk sikerre, sem önmagunkra, igazi kezdők vagyunk. Akkor tényleg tanulhatunk valamit. A kezdő szelleme az együttérzés szelleme. Amikor tudatunk együtt érző, akkor határtalan." 

 

"Testünk és tudatunk nem kettő és nem egy. Ha azt gondoljuk, hogy testünk és a tudatunk kettő, az tévedés; ha úgy véljük, egy, az is tévedés. testünk és tudatunk kettő is és egy is."

"Amikor megpróbálsz elérni valamit, tudatod másfelé kezd kóborolni."

 

"Amit énnek nevezünk, csak egy lengőajtó, ami ide-oda leng, amikor ki-és belélegzünk."

 

"Te magad kelted a hullámokat a tudatodban. Ha hagyod a tudatodat, ahogy van, meg fog nyugodni. ezt a tudatot hiivjuk nagy tudatnak."

 

"A tudat megálliitása nem a tudat tevékenységének megálliitását jelenti, hanem azt, hogy tudatod áthatja az egész testedet. Tudatod követi a légzésedet. Teljes tudatoddal a kezedben lévő mudrát formázod. Teljes tudatoddal ülsz, fájó lábakkal, anélkül hogy ez zavarna. Ez a haszon gondolatától mentes ülés. Először kötöttségnek érzed a tartást, de amikor már nem zavar a kötöttség, megtaláltad az üresség üresség, és a forma forma jelentését. Tehát a gyakorlás módja az, hogy bizonyos kötöttségek között kell megtalálnod a saját utadat."

 

"Amikor ülsz, akkor csak ülj, anélkül hogy zavartatnád magad a fájó lábaidtól vagy álmosságtól. Ez a zazen."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keljfeltejfel.blog.hu/api/trackback/id/tr512984803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása